Open stages
 
 
De TTSD organiseert het hele jaar door diverse open
 
 
stages, dus ook open voor niet-leden, open voor zowel
 
 
(jonge) jeugd als senioren, open voor alle niveaus en
 
 
open voor zowel afdelings als landelijke spelers.
 
 
Geleid door de TTSD-trainersstaf, en periodiek een
 
 
top-gasttrainer, wordt een gevarieerd en compleet
 
 
programma geboden, met veel individuele aandacht,
 
 
zoals individuele videoanalyses. Trainingsgroepjes
 
 
worden naar speelsterkte gevormd en kunnen wisselen
 
 
per oefensessie. Als nodig zijn er sterkere
 
 
sparringpartners bij.
 
 
De stages vinden plaats in de grote en passende
 
 
tafeltennisaccommodatie waarin de TTSD ook trainingen
 
 
geeft in Den Haag, waarin permanent 9 tafels staan en
 
 
waarin ook een mooie clubkantine zit. Overnachten kan
 
 
o.a. in een nabije jeugdherberg.
 
 
 
 
 
De eerstvolgende open stages zijn:
 
 
 
 

Klik hier om naar de hoofdsite te gaan OPEN ZOMER TRAININGS STAGE, AUGUSTUS 2024:
open week stage maandag 12 augustus - vrijdag 16 augustus
Geleid door onze vertrouwde zeer succesvolle en inspirerende top gasttrainer Lars Wildenborg (gediplomeerd trainer niveau 4), die ook trainer/coach was van het jeugdteam van Litac dat landskampioen werd in 2016. Ook vele (internationale) A-spelers vertrouwen op zijn training en coaching, zoals international en Nederlands kampioen enkelspel Barry Berben.
Er is een goede balans tussen de trainingen en rustperiodes en er is een zeer afwisselend programma van oefeningen. Tussen de trainingen door en in de avonden is er uiteraard ruimte voor ontspanning.
Lunches zijn inclusief en worden gezamenlijk in de kantine genuttigd.
De overnachtingen in Den Haag (als gewenst) kunnen voordelig geboekt worden (naar keuze) in de jeugdherberg Stay Okay via de TTSD.
prospectus    inschrijven

OPEN ZOMER TRAININGS STAGE, AUGUSTUS 2024:
open weekend stage zaterdag 17 augustus - zondag 18 augustus
o.l.v. de TTSD-trainersstaf waarvan de hoofdtrainer Ronald Schildknegt sinds 2014 t/m nu de trainer/coach van Rémi Chambet-Weil is (Rémi stond begin 2024 nummer 60 van de wereld bij de onder-19 spelers, en 23e van Europa). Ronald is ook trainer/coach geweest van deelnemers aan de Europese jeugdkampioenschappen als Collin Jager, Dobrila Jorguseska en Angelique Gertenbach en is trainer/coach geweest van het jeugd landskampioensteam 2014 dat bestond uit: Arjan Huiden, Nolan Schultz, Max Koopman. Daarbij was hij trainer/coach van A-spelers als Sjoerd Vaders.
Er is een goede balans tussen de trainingen en rustperiodes en er is een zeer afwisselend programma van oefeningen. Tussen de trainingen door is er uiteraard ruimte voor ontspanning.
Lunches zijn inclusief en worden gezamenlijk in de kantine genuttigd.
Een eventuele overnachting in Den Haag kan voordelig geboekt worden in de jeugdherberg Stay Okay via de TTSD.
prospectus    inschrijven

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
In de lente van 2016 organiseerde de Tafeltennisschool Den Haag (TTSD) een stagedag voor meisjes en vrouwen, met een heel gevarieerd programma, speciaal afgestemd op deze doelgroep. Naast topspeelster Angelique Gertenbach en toptrainster Juliet van Veen opende Marit Martens-Scheers de dag met een Aerobic tafeltennis clinic.
Ook op dit gebied is de TTSD weer een voorloper omdat we door de toevoeging van deze clinic een mooie mix hebben geboden van een uitgebreide ritmische muzikale tafeltennis warming up gevolgd door een gevarieerde training door Juliet met sparring door Angelique. Juliet heeft zelf hoog gespeeld (eredivisie dames) en is er heel goed in om deze ervaring te vertalen in heldere en leerzame aanwijzingen, in een energieke betrokken stijl. Niet voor niets is zij de hoofdtrainster van de hard aan de weg timmerende tafeltennis academie Amersfoort.
Voeg daarbij de mogelijkheid voor alle deelnemers om met een topper als Angelique Gertenbach te trainen en je hebt alle ingrediënten voor een geslaagde dag. Angelique kan ondanks haar jonge leeftijd waarbij ze al enkele Nederlandse jeugdtitels veroverde ook al bogen op twee Belgische landskampioenschappen met haar damesteam en daarbij is ze ook al jarenlang een vaste waarde in het Nederlandse jeugdteam bij Europese jeugdkampioenschappen.
De vele positieve opmerkingen die we achteraf kregen, waren eens te meer een bewijs dat we met onze stages een succesformule hebben. Om de prima sfeer te proeven van deze trainingsdag is het bekijken van het fotoalbum zeker aan te raden.
Gerekend werd op een even groot succes als de 2 voorgaande edities en dit kwam ook uit in het weekend van 19 en 20 maart 2016 met onze top gasttrainer Alf Knutsson. Niet alleen was Alf vroeger de jeugdtrainer van de wereldvedette Jan-Ove Waldner, maar Alf weet daarbij zijn schat aan ervaring erg goed en enthousiast over te brengen. Tijdens de tweede dag van de lentestage was er extra aandacht voor de individuele speler via analyses van videoopnames. Niet alleen kon iedereen zichzelf zien spelen, ook gaf Alf uiteraard uitgebreid advies voor verbeteringen.
 
 
Op een ontspannende manier werd in de kerstvakantie, onder zomerse omstandigheden, in Barcelona de voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart in de vorm van een korte kerststage. Op maandag 21 december stond de TTSD met een selectie al heel vroeg op schiphol ( 4:45 uur ) om naar Barcelona te vliegen, voor een internationale trainingstage van de TTSD in samenwerking met de FCTT (Federacio Catalana de Tennis de Taula). Om op maandagmiddag al in de zaal te staan voor de eerste training.
En naast dat er door de spelers elke dag hard getraind is, was er ook ruimte in het programma om enkele attracties in Barcelona te bezoeken. Zo werd er dinsdagmiddag Nou Camp bezocht, en woensdagavond werd de Ramblas in het centrum van Barcelona bekeken. Op donderdag werd er nog in de ochtend getraind, waarna de terugvlucht werd genomen, om op de avond voor Kerst weer terug te zijn in Nederland.
De spelers en ook de TTSD waren zeer tevreden over deze internationale stage, en wij als TTSD zullen zeker weer gaan bekijken of we volgend jaar weer rond de kerstperiode met een aantal spelers naar Barcelona kunnen gaan voor deze stage als voorbereiding op het nieuwe seizoen.
De 2e open zomerstage van de TTSD, eind augustus 2015, was ook weer druk bezocht, met onder de deelnemers enkele spelers uit het buitenland. Wederom was Lars Wildenborg gevraagd om de stage te leiden, wat hij met zijn gebruikelijke enthousiasme en gedrevenheid deed, waardoor de deelnemers een topstage hadden. Op zondag was er traditioneel een sterke gastspeler aanwezig, dit keer was het Ossie Almak, die zich dit jaar gaat proberen te plaatsen voor de Olympische spelen in Rio.
Er was een hele volle zaal bij de 1e TTSD-zomerstage in 2015, met ruim 20 deelnemers van jong tot oud en van afdelingsniveau tot 2e divisie / België 2e Nationale. Daarbij bleek gasttrainer Lars Wildenborg (trainer niveau 4) zoals verwacht een zeer inspirerende en gedreven trainer die met zijn oefeningen en aanwijzingen de deelnemers 5 dagen lang in een perfecte atmosfeer liet zweten. Daarnaast was topspeler Boris de Vries (ex Masters-winnaar) ook de gehele week aanwezig als trainer om de fijne kneepjes uit te leggen en te demonstreren. Dan was op woensdag Britt Eerland in de zaal om de deelnemers een korte clinic te geven. Ze speelde ook tegen iedere deelnemer. Op vrijdag waren de topspelers Martijn de Vries (ex-Nederlands kampioen) en Jelle Bosman (ex-eredivisiespeler) naar onze zomerstage gekomen om te sparren en workshops te geven. Jelle deed dit over serveren en Martijn over spelinzicht en wedstrijdtaktiek. Onder de deelnemers was ook weer Florian van Acker (op de foto hiernaast), de paratafeltennis-topper, die als nummer 1 van de wereld favoriet is voor het goud in Rio. Dan enkele landelijk-A-toppers en het meisjes kadetten toptalent Jessa Buijnink. Ook A-licentie-juniore Chantal Smit was present en Europees Jeugdkampioenschap-deelnemer Collin Jager trainde ook een dag mee.
Het 1e weekend van mei 2015 was Alf Knutsson weer bij de TTSD voor de tweede open lente stage. Ook deze keer was er weer een grote groep spelers aanwezig om zich te laten inspireren door deze Zweedse toptrainer, de vroegere jeugdtrainer van tafeltennislegende Jan-Ove Waldner. Op de zondag werd er in de ochtend getraind, en tijdens deze training werden er ook videoopnames gemaakt van iedere speler individueel. Na de lunch werden deze videos bekeken en gaf Alf nog een uitleg over een aantal goede punten en verbeterpunten van elke speler. In de middagtraining, werden deze punten nog een keer herhaald. En als een van de extra mogelijkheden deze stage, kreeg iedere speler ruim de tijd en de individuele aandacht bij de intervaltraining.
Met de jeugdtrainer van Jan-Ove Waldner als gasttrainer had de TTSD weer een schot in de roos geplaatst bij de 1e open lentestage van 2015. Alf Knutsson had vorig jaar ook al indruk gemaakt met zijn inspirerende optreden en was afgelopen weekend opnieuw uitgenodigd. Alf bleek ook nu weer iedere deelnemer op een overtuigende manier dingen bij te kunnen brengen.
Voorbereidend op de lentecompetitie van 2015 hadden veel spelers zich aangemeld voor de TTSD-open-winterstage, waaronder zelfs ook 1 speler uit Duitsland. Er werd bij deze stage veel aandacht besteed aan voetenwerk, conditie en service. De oefeningen werden uitgelegd met een aantal duidelijke voorbeelden, wat weer aanleiding was tot een levendige interacties tussen de trainers en de deelnemers. Zowel de uitleg over de oefeningen als ook de aanwijzingen tijdens de oefeningen werden door de trainers gedaan in diverse talen, omdat er ook bij deze stage deelnemers waren uit het buitenland.
In de zomer in augustus 2014 waren er 4 open stages bij de TTSD, waarvan er 1 doordeweeks en 3 in het weekend waren. Alle werden goed bezocht met ook (sterke) deelnemers uit Duitsland, Tischtennis College Osnabrück, en België. Ook was er een ervaren sparringpartner van zeer hoog niveau aanwezig. De deelnemers waren erg tevreden over het complete programma en over de overnachtingsmogelijkheid in de jeugdherberg Stay Okay in Den Haag.
In de winterpauze in januari 2014 zijn er 2 open winterstages geweest bij de TTSD (open voor jong en oud en ook open voor niet-TTSD-deelnemers): In het weekend van 18 en 19 januari en in het weekend van 25 en 26 januari. Bij beide was er een vol programma en werden de deelnemers ook getest op hun action type.
In de lente in april 2014 was er een wereldkampioenentrainer bij de TTSD, nl. Alf Knutsson die jeugdtrainer was van o.a. Jan-Ove Waldner en Michael Appelgren. Deze open stage was zoals gebruikelijk open voor jong en oud en ook open voor niet-TTSD-deelnemers. Alf gaf een zeer inspirerende stage en wist zijn unieke ervaring erg goed over te brengen.
In de periode eind juli tot midden aug. 2013 zijn er 3, voor jong en oud open, zomerstages geweest bij de TTSD: In het weekend van 27 en 28 juli, in de week van 12 tot 16 augustus en in het weekend van 17 en 18 augustus werd er door de deelnemers gevarieerd en hard getraind onder leiding van de TTSD-trainers. Op de foto hiernaast Jochem de Hoop, een van de trainers.